HomeNät, KO- & TjänsteleverantörerGotland Fiber IP Only2013-08-13 IP-Only bygger ut mer fiber på Gotland

2013-08-13 IP-Only bygger ut mer fiber på Gotland

 

PRESSMEDDELANDE


Uppsala 2013-08-13


IP-Only bygger ut mer fiber på Gotland


Efter förvärvet av Stokabs Gotlandsverksamhet och ramavtalet med Region Gotland om sockenanslutningar driver nu IP-Only på utbyggnaden av fiberanslutningar till de gotländska hushållen.


Senaste exemplet kom nu i veckan genom ett avtal med Eksta Fiber. Avtalet innebär att IP-Only ansluter sockennätet till sitt nordiska fiberstamnät för bredband samt att man går in som en öppen, neutral kommunikationsoperatör i området.


- Just att nätet är öppet är en stor fördel för kunderna. Att ha nätinfrastruktur och tjänster separerade ger konkurrens och kunderna makt att välja fritt. Detta driver leverantörerna att bli bättre! Lägre priser, inga långa bindningstider och är du av någon anledning inte nöjd med din leverantör kan du bara byta säger Tommy Andersson, ansvarig för IP-Onlys Gotlandsverksamhet.


Förutom valfriheten att fritt teckna avtal med olika tjänsteleverantörer inom bredband, telefoni och TV finns också möjligheten till kollektivt triple playavtal med någon av dessa! Just nu erbjuder Com Hem ett 3play för 299kr/månad i fem år.


- Med det stora antalet fritidsboende i vår socken var det också viktigt att man genom IP-Onlys lösning kan erbjuda även denna målgrupp alternativ i form av korttidsuppkoppling under den tid de vistas i sina fritidshus. Alltifrån 14 dagar till den tid den tid de själva önskar, tillägger Eivind Söderlund, ordf. i Eksta Fiberförening


IP-Only, som nyligen tillfördes resurser och finansiell stryka när Wallenberganknutna EQT gick in som ägare, satsar nu vidare på att under hösten ytterligare öka takten i fiberutbyggnaden runt om på hela Gotland, dessutom planeras anslutning av villor och brf:er runt Visby ringmur.


För ytterligare information, kontakta:

Tommy Andersson, ansvarig Gotland, IP-Only

Tel: 070-2116985, e-post:  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Mats Olofson, Carrier Relations Manager, IP-Only

Tel: 073-1211116, e-post:  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Om IP-Only

IP-Only är en modern svensk datakom- och Internetoperatör som äger sin egen fiberinfrastruktur som förbinder de nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors samt många städer däremellan. I Sverige driver IP-Only ett rikstäckande fibernät med stadsnät i flera städer i Sverige, bland annat ett omfattande stadsnät i Uppsala, och flera datacenter som erbjuder colocation och molnbaserade tjänster till företagskunder. Bland kunderna märks de mest krävande förbrukarna av datakommunikation och infrastrukturtjänster såsom andra operatörer, kommunikationsintensiva företag, finansinstitutioner och mediebolag (exempelvis välkända företag som Aftonbladet, SSAB, Sveriges Television, Viasat m.fl.). Via ramavtal med Kammarkollegiet levererar IP-Only också till offentlig sektor med kunder som Regeringskansliet, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Läs mer på www.ip-only.se

 

 

Senast uppdaterad 2013-08-13 07:22

 

Sök...

Teknik- & tjänstesiter

fibersvets  Ledningskollen ger snabbt besked om det finns andra ledningsägare i området du skall gräva i. Tjänsten är kostnadsfri. När ni byggt ert fibernät, se till att det      också registreras i Ledningskollen. OBS! Stäm även av med GEAB, Skanova och Region Gotland eftersom alla dragningar ännu inte finns inlagda!

 Bredbandskollen är en web-tjänst som mäter kapaciteten upp- och ner. Varför inte mäta idag, spara noteringen och jämför när fibern är inkopplad - ett garanterat  sätt att bli glad!

 Bredband i praktiken för den som vill veta mer om certifierad fiberteknik 

Jag kommer gärna ut och berättar

Anne Mousa Ståhl

0722 27 33 33, 0498-263444, 070-540 88 58

Bredbandsansvarig Region Gotland // Webmaster

Arbetat med Kommunens/Regionens bredbandssatsningar sedan 1997


PS Det är fritt att låna från våra Mallar


FIBER-LÄGET PÅ GOTLAND (30 April 2015)

Totalt finns ca 59 aktiva sockenfiber föreningar på Gotland.

Av Gotlands 92 socknar är ca 70 klara Q1 2015.

Drygt 50% av alla fastigheter kan ansluta sig till fibernät.

Resterande socknar, inklusive Visby,  beräknas bli klara 2015 eller Q1-Q2 2016.

Tre kommersiella aktörer är, vid sidan av sockenföreningarna, aktiva på ön Telia - Skanova, Bredbandsbolaget och IP Only - Gotland Fiber AB.

FibernatGotland

Fiberföreningen för Gotlands Socken fiber föreningar.


Ordförande: Jan Nyman, Rone Eke Fiber Ekonomisk Förening, Tel 499026

Insats 1000:- per fiberförening

Ansöškan om medlemskap i Fibernät Gotland Ekonomisk förening

När nätet är uppe...

3dMobileTVNöje

Telia Nöje

TV & Hyrfilm

SF Anytime

TV4 Anytime

CDON

Musik

Spotify

Last.fm

Webbkameror

Visby och många fler

TeliaSoneras ordinarie tjänsteutbud

TeliaSoneras Digital-TV utbud

TeliaSonera Privat bredband

TeliaSonera Företag

Framtiden

I Japan är man övertygad att när man står värd för fotbolls-VM 2022 kommer sändningen gå som Hologram.