2013-08-13 IP-Only bygger ut mer fiber på Gotland

 

PRESSMEDDELANDE


Uppsala 2013-08-13


IP-Only bygger ut mer fiber på Gotland


Efter förvärvet av Stokabs Gotlandsverksamhet och ramavtalet med Region Gotland om sockenanslutningar driver nu IP-Only på utbyggnaden av fiberanslutningar till de gotländska hushållen.


Senaste exemplet kom nu i veckan genom ett avtal med Eksta Fiber. Avtalet innebär att IP-Only ansluter sockennätet till sitt nordiska fiberstamnät för bredband samt att man går in som en öppen, neutral kommunikationsoperatör i området.


- Just att nätet är öppet är en stor fördel för kunderna. Att ha nätinfrastruktur och tjänster separerade ger konkurrens och kunderna makt att välja fritt. Detta driver leverantörerna att bli bättre! Lägre priser, inga långa bindningstider och är du av någon anledning inte nöjd med din leverantör kan du bara byta säger Tommy Andersson, ansvarig för IP-Onlys Gotlandsverksamhet.


Förutom valfriheten att fritt teckna avtal med olika tjänsteleverantörer inom bredband, telefoni och TV finns också möjligheten till kollektivt triple playavtal med någon av dessa! Just nu erbjuder Com Hem ett 3play för 299kr/månad i fem år.


- Med det stora antalet fritidsboende i vår socken var det också viktigt att man genom IP-Onlys lösning kan erbjuda även denna målgrupp alternativ i form av korttidsuppkoppling under den tid de vistas i sina fritidshus. Alltifrån 14 dagar till den tid den tid de själva önskar, tillägger Eivind Söderlund, ordf. i Eksta Fiberförening


IP-Only, som nyligen tillfördes resurser och finansiell stryka när Wallenberganknutna EQT gick in som ägare, satsar nu vidare på att under hösten ytterligare öka takten i fiberutbyggnaden runt om på hela Gotland, dessutom planeras anslutning av villor och brf:er runt Visby ringmur.


För ytterligare information, kontakta:

Tommy Andersson, ansvarig Gotland, IP-Only

Tel: 070-2116985, e-post:  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Mats Olofson, Carrier Relations Manager, IP-Only

Tel: 073-1211116, e-post:  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Om IP-Only

IP-Only är en modern svensk datakom- och Internetoperatör som äger sin egen fiberinfrastruktur som förbinder de nordiska huvudstäderna Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors samt många städer däremellan. I Sverige driver IP-Only ett rikstäckande fibernät med stadsnät i flera städer i Sverige, bland annat ett omfattande stadsnät i Uppsala, och flera datacenter som erbjuder colocation och molnbaserade tjänster till företagskunder. Bland kunderna märks de mest krävande förbrukarna av datakommunikation och infrastrukturtjänster såsom andra operatörer, kommunikationsintensiva företag, finansinstitutioner och mediebolag (exempelvis välkända företag som Aftonbladet, SSAB, Sveriges Television, Viasat m.fl.). Via ramavtal med Kammarkollegiet levererar IP-Only också till offentlig sektor med kunder som Regeringskansliet, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Läs mer på www.ip-only.se

 

 

Senast uppdaterad 2013-08-13 07:22

 

Sök...

Teknik- & tjänstesiter

fibersvets Ledningskollen ger snabbt besked om det finns andra ledningsägare i området du skall gräva i. Tjänsten är kostnadsfri. När ni byggt ert fibernät, se till att det också registreras i Ledningskollen.

Bredbandskollen är en web-tjänst som mäter kapaciteten upp- och ner. Varför inte mäta idag, spara noteringen och jämför när fibern är inkopplad - ett garanterat  sätt att bli glad!

PTS Bredbandskartan redovisar fakta om tillgången på bredband. Senaste genomförda mätning skedde i oktober 2017. Nästa mätning kommer i mars 2018.

Svenska Telekommarknaden PTS statistik kring läget på den svenska telekommarknaden.

Utbyggnadsportalen Här redovisar PTS vilka rättigheter man har som fiberbyggare och vilka skyldigheter nätinnehavare har enligt lagen (2016:534) om åtgärder för utbyggnad av bredbandsnät. Informationen är fördelad på:

Information om infrastruktur bygg- och anläggningsprojekt

Tillträde till fysisk infrastruktur

Samordning för offentliga anläggningar eller projekt finansierat med offentliga medel.

Bredbandsguiden ger dig en snabb överblick av marknadsläget i landet. Idag råder tuff konkurrens på den gotländska fibermarknaden. Får vi rätt pris? Vad betalar andra?

Jag kommer gärna ut och berättar

Anne Mousa Ståhl

0722 27 33 33, 0498-263444

Bredbandskoordinator Region Gotland // Webmaster

Arbetat med Kommunens/Regionens bredbandssatsningar sedan 1997


PS Det är fritt att låna från våra Mallar


FIBER-LÄGET PÅ GOTLAND (sep 2017) - Utbyggt.

Tre kommersiella aktörer är, vid sidan av sockenföreningarna, aktiva på ön Telia - Skanova, Bredbandsbolaget och IP Only - Gotland Fiber AB.


Arbetet rullar vidare med genomförandet av Gotlands Regionala Digitala Agenda.

www.digitalagotland.se

Who's Online

Vi har 958 besökare online

När nätet är uppe...


3dMobileTVDigitala samhällstjänster:

1177 Vårdguiden

Bygglovsansökan

Region Gotland fler tjänster

Länsstyrelsen på Gotland

Kultur för dig som inte kan komma till institutionerna

Kulturarenan

TV & Hyrfilm:

SVT Play

SF Anytime

Netflix

TV4 Play

HBO Nordic

Musik:

Spotify

Last.fm

Tidningar o Böcker:

Readly

Storytel

Webbkameror Visby m fl

Operatörernas tjänsteutbud:

Telia Privat bredband

Telia Företag

Visby Stadsnät => ZMARKET.SE

IP Only tjänster

Bredbandsbolaget

Offentliga tjänster:

PTS e-tjänster

Lantmäterit

e-ID

Säker Digital brevlåda för post från myndigheter och banker

Utbildning & översättningar:

Gratis nätkurser

IT-Utbildning

TED-talks

Google översättning

Framtiden:

Hologram TV

AI stödd näthandel (Artificiell Intelligens)

Sakernas Internet (IoT / Internet of Things)