TeliaSoneras kanalpaket Lagom

Telia Soneras kanalpaket LAGOM är det vanligaste kollektiva paketet som Gotlands socknar beställer. Det ingår 2 kanalboxar per hushåll.

När avsiktsförklaringen tecknades under Almedalsveckan 2010 innehöll paketet 13 TV kanaler. Idag är det utökat till att omfatta 23 kanaler och i programbibliotek ingår Axess TV och ett urval av SVTs kanaler med material man kan titta på när man vill.

Fler boxar och större kanalpaket kan köpas till och debiteras direkt till abonnenten.

Det finns möjlighet att köpa till en digital inspelningsbar hd-digitalbox, märke Motorola VIP 1963. Våra socknar kan förhandla om att köpa in flera inspelningsbara boxar om man är intresserade av detta i socken.

On Demand -TV "titta på film när jag själv vill" är en av TeliaSoneras mest populära tjänster med program, serier, livesport (pay-per-view) och över 2500 hyrfilmer.

ruckus-mediaflex-n_360x225_110623

Trådlös TV-överföring. - Vill man inte dra sladd mellan digitalboxen och modemet finns Ruckus MediaFlex N (hos Teliabutiken eller beställ via webben). Enkel Plug N Play installation utlovas. Enheten har lång räckvidd och klarar även överföring av hdtv. OBS! Har ni riktigt rejäla Gotländska stenhus kan det vara svårt att få enheten att fungera optimalt.

Senast uppdaterad 2013-07-17 08:10

 

Sök...

Teknik- & tjänstesiter

fibersvets Ledningskollen ger snabbt besked om det finns andra ledningsägare i området du skall gräva i. Tjänsten är kostnadsfri. När ni byggt ert fibernät, se till att det också registreras i Ledningskollen.

Bredbandskollen är en web-tjänst som mäter kapaciteten upp- och ner. Varför inte mäta idag, spara noteringen och jämför när fibern är inkopplad - ett garanterat  sätt att bli glad!

PTS Bredbandskartan redovisar fakta om tillgången på bredband. Senaste genomförda mätning skedde i oktober 2016. Nästa mätning kommer i mars 2018.

Svenska Telekommarknaden 2016 PTS rapport om läget på den svenska telekommarknaden.

Utbyggnadsportalen Här redovisar PTS vilka rättigheter man har som fiberbyggare och vilka skyldigheter nätinnehavare har enligt lagen (2016:534) om åtgärder för utbyggnad av bredbandsnät. Informationen är fördelad på:

Information om infrastruktur bygg- och anläggningsprojekt

Tillträde till fysisk infrastruktur

Samordning för offentliga anläggningar eller projekt finansierat med offentliga medel.

Bredbandsguiden ger dig en snabb överblick av marknadsläget i landet. Idag råder tuff konkurrens på den gotländska fibermarknaden. Får vi rätt pris? Vad betalar andra?

Jag kommer gärna ut och berättar

Anne Mousa Ståhl

0722 27 33 33, 0498-263444, 070-540 88 58

Bredbandsansvarig Region Gotland // Webmaster

Arbetat med Kommunens/Regionens bredbandssatsningar sedan 1997


PS Det är fritt att låna från våra Mallar


FIBER-LÄGET PÅ GOTLAND (sep 2017) - Utbyggt.

Tre kommersiella aktörer är, vid sidan av sockenföreningarna, aktiva på ön Telia - Skanova, Bredbandsbolaget och IP Only - Gotland Fiber AB.


Arbetet rullar vidare med genomförandet av Gotlands Regionala Digitala Agenda.

www.digitalagotland.se

När nätet är uppe...

3dMobileTVNöje

Telia Nöje

TV & Hyrfilm

SF Anytime

TV4 Play

HBO Nordic

Musik

Spotify

Last.fm

Webbkameror

Visby och många fler

TeliaSoneras ordinarie tjänsteutbud

TeliaSoneras Digital-TV utbud

TeliaSonera Privat bredband

TeliaSonera Företag

Telia öppen fiber

IP Only erbjuder

följande tjänster på Gotland

Visby Stadsnät / Fiber X

ZMARKET.SE

Framtiden

I Japan är man övertygad att när man står värd för fotbolls-VM 2022 kommer sändningen gå som Hologram.